Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pokracovani: pas plati pro vsechny zeme vyjma Izraele) vedle sebe existuji hinduiste, konfuciani/budhiste a krestani vcelku pokojne.

8. A co neni sranda je typ zasti jez se schovava v clancich na ktery tato ma reakce odpovida. Neco mi rika, ze pokud by bylo po jejich, za chvili bychom mohli znovuotevrit Osvetim.

To je vse, mejte se.[>-]

4 3
možnosti
VS

R^ 

Co k Vašemu příspěvku dodat. Napadá mě jen to přísloví o házení perel....

1 0
možnosti
Foto

Takze to vezmeme po poradku:

1. Ombudsman se nezastava nekoho na ukor kohokoliv jineho. Na ombudsmana (at uz urad vykonava muz ci zena) se muze obratit naprosto kdokoliv. Je to urad *verejneho* ochrance prav jez ma zastupovat osoby na uzemi CR pred nespravnym jednanim uradu a instituci.

2. Jakykoliv rad jakekoliv instituce neni nad zakon. Ano, na stredni skolu clovek nastupuje dobrovolne a pokud se mu nekd enelibi skolni rad, tak muze prejit jinam, nicmene to zhola nemeni cokoliv na tom, ze skolni rad neni (a nesmi) byt nadrazen zakonu.

3. To, ze si stezuji kancelari ombudsmana je naprosto v poradku. Od toho ta kancelar je. Kdyby ombudsman existoval kdyz jsem ja chodil do skoly, a v skolnim radu bylo neco, z ceho bych mel pocit, ze mne krati na pravech, rovnez bych se na obudsmana obratil.

4. To, co se deje na blizkem vychode je problem naproste absence jakehokoliv radu. To, ze rabujici hordy jez si rikaji Islamsky Stat vyznavaji zrovna Islam je ciste souhra okolnosti.

5. V evrope se ve dvacatem stoleti dela zverstva obdobna, ne-li horsi toho, co se ted deje na blizkem vychode. Dale bych si dovolil pripomenout kmenove valky v africe, levicacke bojuvky v jizni americe, politicke vrazdy v cine, apod.

6. Vyznavacu ruznych odnozi Islamu je na svete cca 1.57 miliardy. Vrazdicich fanatiku bude, dle meho soukromeho nazoru, tak 100 000 max. tj. 0.006% celkove populace.

Pro primer: V CR se v roce 2010 stalo 203 vrazd. Pokud budeme pocitat, ze prave jednu vrazdu spachal prave jeden clovek, tak dojdeme k cislu, ze mezi 10M obyvateli CR je  0.002% vrahu. To neni zas takovy rozdil. Tech 0.006% je napriklad uroven Estonska.

7. Souveti, jez zacina timto 'Možná v té zemi nenajdete', je naprosty nesmysl. Nejvetsi muslimska zeme na svete, Indonesie, ma pamatek tolik, ze by clovek potreboval podstatnou cast prumerneho lidskeho zivota, aby navstivil vsechny. Ohledne jinovercu, tak napriklad v Malajsii (jen pro predstavu: to je zeme, ktera ma v svem cestovnim pase napsano, ze tento cestovni pa

4 3
možnosti
MF

vy se mi asi zdáte 8-o

1 0
možnosti
MK

R^ Samozřejmě souhlas. Také píši o islámu, ale samotné články nic nezmění. Petice je v parlamentu a při sběru podpisů jsem seznal, že i obecná povědomost o islámu v ČR je velmi malá. Je potřeba nastavit pravidla jak stávajícím, ale hlavně těm přicházejícím muslimům; a že přijdou je bez diskuse. Politici se sami nerozhoupou, je potřeba vytvořit trvalý( veřejný) tlak, aby se museli, rozhodnout.

1 0
možnosti
MK

Jak poznáte Martine, že mám uříznutou hlavu a vypíchané oči, když budu mít na sobě ten nikáb;-D;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

tak pokud bude hlava uříznuta, pak to poznamená i nikáb :-) a pokud "jen" oči, pak to poznám dle toho, že budete narážet do různých předmětů :-)

7 0
možnosti
AS

A84d23a45m 46S76t74a18v69a

16. 10. 2014 13:24

Už jí asi nebaví žít. Byla by totiž první na řadě: zásluhy, nezásluhy...

6 0
možnosti
PK

Souhlasím, ale zákaz burek je jeden kamínek v hromadě. Islám neporazíze vojensky v r.1683 pod Vídní nebo vyhnáním ze Španěl. Dokud bílí Evropané nezmění své chování, bohužel ovlivněné hospodářským mechanismem, t.j. aby se reprodukovali a řádně vychovávali své potomky, tak stejně nás dobudou dělohami svých žen. Ale to by každá zdravá žena musela mít 3 děti, když řada z nich ze zdravotních i jiných důvodů nerodí. A také bychom neměli ničit stávající struktury pod rouškou demokratických revolucí, jejichž výsledkem je rozvrat a chaos. Bohužel strýček Sam se nepoučil z krachu vývozu socialistických revolucí pod vedením SSSR. A neměli bychom dělat spoustu dalších pitomostí ...

10 0
možnosti
PK

oprava - neporazíte vojensky jako v r.1683 pod Vídní ...

0 0
možnosti
JO

Ani podle evropského soudu pro lidská práva není zákaz nošení šátků ve škole porušením lidských práv.

Několik citací:

"Jde o jeden z řady případů stížností muslimů či sikhů a příslušníků dalších náboženství, kteří chtějí manifestovat náboženskou příslušnost v institucích sekulárního evropského státu včetně školských zařízení. Soud rozhodl, že zákaz nosit náboženské symboly do školy chrání práva a svobody ostatních."

Francie:

"V březnu 2004 schválil parlament vložení do Zákona 2004-228 o sekularismu nové ustanovení, které se týká vzdělávání a které zní: Na státních základních a středních školách je nošení znaků nebo oděvů, kterými žáci manifestují náboženskou příslušnost, zakázáno. Školní pravidla stanoví, že disciplinárnímu procesu bude předcházet pohovor se žákem."

"V případu Kose a spol. Evropský soud pro lidská práva rovněž shledal, že principy sekularismu a neutrality ve škole a respekt pro princip pluralismu jsou jasné a legitimní základy opravňující odmítnout žáky, kteří nosí šátky a nechtějí je – kromě relevantních důvodů – sundat ve školním zařízení."

"Evropský soud pro lidská práva konstatoval, že právo na vzdělání nevylučuje disciplinární měřítka k zajištění souladu s interními pravidly. Uvalování disciplinárních trestů je součástí procesu, protože škola tak dosahuje účelu, za kterým byla založena včetně rozvoje a formování charakteru a mentálních sil svých žáků, uvedl doslova Evropský soud pro lidská práva."

http://www.ceska-justice.cz/2014/10/eslp-zakaz-islamskeho-satku-ve-skole-neni-porusenim-lidskych-prav/

24 0
možnosti
JH

J21a35n 51H87l53e24d18í80k

16. 10. 2014 11:59

šabatka dělá právě jen to, co jí poskytuje trvale přepychový život, -- švejk by pravil "vypočítavá rachejtle", ať mi čínské ohňostroje prominou

31 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.