Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
XX

xaeris

4. 10. 2012 18:05
Všechno bude zase jinak, jako obvykle

Klídek, až se za pár let najdou třeba někde v Pentagonu či v Kremlu Havlovy STB svazky, které se sice u nás stačily včas skartovat, ale ti co skutečně v 89 rozhodovali, si je na svoje sametové loutky určitě pečlivě opatrovali, pak se bude zase přejmenovávat a nejen letiště.Tak těm vědomě nevědoucím tu chvilku slávy dopřejte.............

2 0
možnosti
AV

Ruda Pivrnec

4. 10. 2012 18:11
Re: Všechno bude zase jinak, jako obvykle

"Letiště vševědoucího xaerise".

5 0
možnosti
OK

iacobau

4. 10. 2012 16:36
Václav Havel

Když zemřel, jeho smrt plnila hlavní stránky médií po celém světě. Nevím sice, proč se po něm musí jmenovat ne zrovna výstavní ruzyňské letiště, ale nepochybuji o tom, že obyvatelé zahraničí by oprati nám spíše nechápali, kdyby se po panu Havlovi pojmenovala leda tak nějaká nová ulice kdesi na sídlišti.¨

Proč ctí svět Havla jako velikána, zatímco zde (kromě času krátce po jeho smrti) má tak málo úcty, zato je zde tak mnoho lidí, kteří o něm nepíšou či nemluví zdaleka tak slušně jako autor tohoto blogu?

Pokud si někdo myslí, že když se svým způsobem charismatický dramatik stal prezidentem postkomunistické země, svět objevil novou celebritu, tak se hluboce mýlí. Do konce roku 1989 jméno Václava Havla v této zemi znalo jen pár zasvěcenců, ať již z řad protirežimně laděných, nebo z StB. Přitom se jeho divadelní hry s úspěchem hráli po celém světě již od šedesátých let. Havel za svou tvorbu také ve svobodném světě získával řadu ocenění.

Jeho charakteristika socialismu Moc bezmocných (pokr.)

6 0
možnosti
OK

iacobau

4. 10. 2012 16:36
Re: Václav Havel

se dostala i do učebnic. Světoví státníci intervenovali za Havlovo propuštění, když byl nejednou uvězněn. My, Češi (a tehdy i Slováci), jsme jej poznali jako zajímavou figurku disentu po 17. listopadu 1989. Stáli jsme ve frontách na jeho knihy, protože bylo in mít (nikoli nezbytně číst) něco z jeho tvorby. Mnozí z nás jej považovali za spasitele, který naši zemi přivedl ke svobodě a během krátké doby nás jistě přivede i k prosperitě. Jenže ono se to tak docela nestalo, ukázalo se, že zde žije spousta sobců, kteří chtějí urvat maximum pro sebe apod.

Je to chyba Havla, muže ideí a velkých myšlenek, nebo je to chyba nás, malých lidí, kteří nám nastavené zrcadlo v osobě minulého prezidenta považují za nepřijatelný a urážlivý objekt?

8 0
možnosti
RH

Kruton

4. 10. 2012 16:28
rádobyfilosofa vystřídal rádobystátník

ovšem vypadá to, že další prezident bude ještě horší. Přestože to bylo od počátku špatné, tak to má stále sestupnou tendenci.

1 0
možnosti
D

Draggo

4. 10. 2012 16:29
Re: rádobyfilosofa vystřídal rádobystátník

Dalsi prezident bude zase komunista a navaze na Gustu. :-P

4 0
možnosti
LF

Lucie_F

4. 10. 2012 15:55
Přijde vláda,

která letiště prodá a nový majitel si jej přejmenuje podle svého. Nejlépe Praha. Karma.

5 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.