Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Trinn

30. 7. 2012 13:03
:-)

Opravdu nevím, že to ještě někoho překvapuje, stěžují si, že je nikdo nezaměstná, ale jak je může někdo zaměstnat, když ve většině případů nemají ani základní vzdělání? Které samozřejmě mít nebudou, jelikož se jim učit nechce, je přece jednodušší chodit do speciální školy a flákat se, když vědí, že po škole jim stát bude platit dávky..

A upřímně, já bych taky nikoho takového nezaměstnala, ale to není diskriminace, člověk chce mít zaměstnance, kterého nemusí na každém kroku hlídat a ví, že ten dotyčný něco umí..

Pokud s tím stát chce něco dělat, tak ať jim zruší dávky a chová se k nim jako k "běžným občanům". Jestli si někdo nevšiml, tak to není diskriminace Romské společnosti, nýbrž nás..Kdo z Vás má takové dávky aniž by pracoval? Kdo z Vás si může dovolit nehledat práci a nevzdělávat se??

7 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

30. 7. 2012 12:56
Pane Pipku

i ze zvláštní školy se jde normálně vyučit nebo dodělat maturitu,lae je to komplikovanější.navíc romům by se už do toho dalšího vzdělávání nechtělo.

0 0
možnosti
MP

nezbedalokii

30. 7. 2012 13:05
Re: Pane Pipku

ale pozor, já jen se podivuji nad tím, jak si organizace myslí, že je jednoduché řešení v tom, že se změní systém a ne lidi...

2 0
možnosti
TA

Tichý Američan

30. 7. 2012 12:46
A v praxi?

Co se stane v praxi s tímto přístupem vidíme velmi dobře na vývoji veřejného školství v USA od 60. let, kde barevné v rámci boje proti segregaci úřady doslova natlačily do tehdy bílých škol. Černí žáci v té době přitom byli na zoufalé úrovni, učivo nezvládali a výsledek byl ten, že se naopak ti schopní přizpůsobovali "studentům", kteří  - být bílí - by byli považováni za retardované (mimochodem, metodika měření IQ se od 50. let několikrát v USA změnila, protože většina černých končila v pásmu lehké mentální retardace a to je politicky nekorektní).

A po 50 letech? Kvalita veřejného školství v USA je zoufalá a každý rozumný rodič od narození dítěte šetří na soukromé vzdělání. Ale hlavně že je ta.... jakseto... dyverzyta a nény dyžgrymynace.

8 0
možnosti
B

bohacovajarca

30. 7. 2012 12:55
Re: A v praxi?

Takže z toho stejně vyplývá, že se z normálních škol výhledově stanou školy zvláštní, jelikož normální rodiče normálních bílých dětí už nebudou chtít tyto děti do těch normálních škol dávat! A jsme opět tam, kde jsme byli!!!

2 0
možnosti
JN

Bubrak

30. 7. 2012 12:43
oprava

živí ;-)

0 0
možnosti
MP

nezbedalokii

30. 7. 2012 12:46
Re: oprava

opraveno, díky;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.