Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

Oliverko13

7. 4. 2012 15:11
Já se vám divím

že jste jim skočil na špek.Tyhle pořady jsou nalajnovaný aby to vypadalo jako ze života.;-D

8 0
možnosti
S

Smrť

7. 4. 2012 12:28
V dnešní multikulturně třaskavé době

si ani komerční televize nedovolí prezentovat Romy takové, jakými 85-90% z nich skutečně je. Pokud by snad tohle mělo mít na Romy pozitivní dopad a brali by to jako dobrý příklad, bylo by to dobré... Ale spíše zvednou nos ještě víc a budou si říkat ve svých hlučných, polorozpadlých obydlích obklopených haldami odpadků: "No vidíte, my jsme super a každý nám křivdí, to gádžové jsou špíny!" Samozřejmě však palec nahoru pro tuto konkrétní cikánskou rodinu, být taková aspoň polovina z nich, český "rasismus" by zašel na úbytě.

12 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

7. 4. 2012 12:44
Re: V dnešní multikulturně třaskavé době

R^ Příspěvek R^

0 0
možnosti
JR

raz

7. 4. 2012 12:26
Naprostý souhlas

Dávat do jedné kupy všechny  Cikány je nesmysl. I kdyby  jenom jedna ze sta rodin žila podle  středoevropsky kulturních zvyklostí tak stojí za to většinové populaci předvést, že všichni Cikáni nejsou "nepřízpusobiví" a naopak že všichni "Bílí" nejsou výkvětem kulturního života.

Je to stené jako říkat, že všichni černí jsou špinaví negři, že všichni Vietnamci jsou podvodníci a pěstitelé "trávy". že...doplňte si sami. Dávat všechny rasově či jinak rodově odlišné lidi do jednoho pytle, tak to je rasismus. Ale zneužití pojmu "rasismus" na umlčování  oprávněné kritiky ( i hodně tvrdé) jejich kriminální, či  nepřízpusobivé části je společnesky nebezpečným výplodem lidskoprávních pomatenců. Ti jsou steným nebezpečím pro společnost jako nepřízpusobiví.  S těmi kdo se na probému "nepřízpusobivých" pro záminkou ochrany lidských práv jen přiživují  je potřeba stejně tvrdě bojovat jako s těmi "nepřízpusobivými" příslušníky jakékoliv rasy, či etnika, včetně příslušníků většiny!

3 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

7. 4. 2012 12:11
I televizní pořad

lze udělat "na objednávku" ;-(

13 0
možnosti
A

Alka1

7. 4. 2012 12:07
Tohle ovšem

nebyl "reprezentativní vzorek" ani z jedné strany... obě rodiny byly svým způsobem extrém..

Docela podezírám TV, že zadání bylo "politické" a mělo "uklidnit vášně"....

Nesmíte být tak naivní, není to pravda jen prot, že to bylo v televizi.. to nebylo ani za komunistů, ani dnes...:-P

12 0
možnosti
JR

raz

7. 4. 2012 12:39
Re: Tohle ovšem

Byli jsme v roce 1949 asi z pomsty (když tátu komunisté zavřeli) vystěhováni z vily v prestižní čtvrti do lokality,které se v Brně dnes říká Bronx. A tak jsem prožil dětství mezi Cikány v době, kdy jim ještě nikdo nevsugeroval že potřebují zvláštní péči. Chlapi chodili všichni do práce a když ne, tak šli bez milosti buď  do vězení nebo do TNP (tehdy byla práce povinností a kdo nepracovat byl příživník a to byl trestní čin).Všechny děti chodily do školy pod hrozbou odebrání a umístění do "pasťáku". Když byl v domě velký nepořádek, stačilo zavolat na ObNV (Obvodní národní výbor) a přišel nějaký "orgán" a nařídil úklidovou brigádu povinně pro všechny (já s mamkou jsem uklízel i když jsem nic neudělali).

Osobně mohu říci že jsme s Cikány žádný větší problém neměli.Cikány zlumpačil stát a lidskoprávní organizace. Stát svou bezbřehou sociální podporou + povolení nekontrolovaného přistěhování Olašů z Východního Slovenska a Rumunska a všeomlouvající organizace plné pomatenců nebo vyčuránků.

5 0
možnosti
JD

stagger

7. 4. 2012 11:50
NEVÍM CO JE GADŽOVSKÁ RODINA

romská vzdáleně tuším .... ale zato moc dobře vím co je cikánská rodina ;-D a rozepisovat se nehodlám .. nick má na kahánku RvRv

5 0
možnosti
JS

píšucochci

7. 4. 2012 11:45
Sice na takový pořady nekoukam

ale je jasné,že vybrali jednu z těch slušných cikánských domácností.A navíc je pravda,že v bytě mívaj většinou jakžtakž uklizeno (před lety jsem se pracovně do takovýchto domácností poměrně často dostával,tak to vím).Nepořádek dělaj hlavně ve spol.prostorech,chodbách,dvorech,parcích,ulicích atd.

2 0
možnosti
DF

1nuni

7. 4. 2012 11:43
Komu se nelíbí ať .....

Když televize háže špínu na Romy, tak to média nikdo nekritizuje, ale stačí, aby jednou ukázali Romy v dobrém světle a už se najdou chytráci, kteří na tom hledají něco podezřelého. Je to ubohé!

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

7. 4. 2012 11:45
Re: Komu se nelíbí ať .....

na tom neni prece nic podezreleho...verim,ze rodina, ktera byla v TV takova je i v realu, ze to na nas nijak nehrali...jediny problem, ktery vidim je ten,ze je takovych naproste minimum...jinak vsechna cest ;-)

2 0
možnosti
DK

Danny_Kay

7. 4. 2012 11:43
Jestli jste na zaklade...

...tohoto poradu zmenil na Romy nazor, pak jste byl velmi omezeny jedinec a nejspise nadale jste. Jestli jste zil v domeni, ze naprosto vsichni Romove ziji tragicky (spina, vulgarity, lenost,...), coz samozrejme neni pravda, tak byl vas rozhled naprosto minimalni a vase predstavy zcestne...Jestli si na zaklade vcerejsiho poradu myliste,ze takto zije vetsina romskych rodin, pak na tom nejste o moc lip nez kdykoli predtim, jen mate zkreslene predstavy opacnym smerem. V podstate jste takova loutka pendlujici z jednoho extremu do druheho. A to neni prilis lichotive zjisteni, vidte...

8 0
možnosti
MP

nezbedalokii

7. 4. 2012 17:39
Re: Jestli jste na zaklade...

Danny, Danny :-) Myslíte si, že Vaše velmi "profesionální" psychologické rozebrání mé osoby dle jednoho blogu, je pro mě nelichotivé zjištění? :-) Neberu svět vážně, takže ani Vás ne, ale jsem rád za každého čtenáře :-)

1 0
možnosti
AA

svedek casu

7. 4. 2012 11:43
Karma

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.