Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vlastik+++

3. 11. 2011 7:32
Proč různí Kocábové

a spol pořád něco vymýšlí. Stačí okopírovat jak ameřičani vyřešili otázku černochů v 60. letech minulýho století. Ted maj černýho prezidenta. Představa že by v Česku byl na Hradě rom je tady zatím scifi.

0 0
možnosti
OS

Občan svobodný

3. 11. 2011 17:40
Re: Proč různí Kocábové

Běž se podívat jak to v té Americe "funguje". Bílí člověk je neustále diskriminován, nedostane se na školu protože musejí vzít černocha i přes to, že dopadl v testech hůře, to samé platí i v práci. NE Amerika není vzor, Amerika je varování!

Mimochodem, jaké scifi podívejte se kdo u nás vyhrává pěvecké či talentové soutěže. Rasizmus zde není !!!!!!

0 0
možnosti
KE

Bizonice

2. 11. 2011 23:38
...

Co to je za náladu ve spoečnosti,když mezi pěti články s největši karmou jsou tři protiromské?Rv

1 0
možnosti
ZBP

zabili black_jacka, parchanti

3. 11. 2011 0:55
Re: ...

spis se ptej, co tu naladu ve spolecnosti zpusobuje....

2 0
možnosti
PZ

Psí zadek

2. 11. 2011 21:10
...

Pokud by povinná školka zdarma pro Romčata vedla k tomu, že by jich následně pracovalo větší procento, než jak je tomu teď u dospělé Romské populace, jsem pro i za tu cenu, že by to bylo pro majoritu nespravedlivé. Jako problém vidím právě ten nedostatek míst ve školkách, to by stát rozhodně řešit měl. Další otázka je, zda onen krok skutečně bude mít kýžený efekt.

1 0
možnosti
HH

Svatej Utřinos

3. 11. 2011 1:25
Re: ...

Ten nedostatek míst by měly řešit spíše obce, pod jejichž pravomoc toto spadá.

Vašemu příspěvku rozumím tak, že musíme zkusit všechny cesty, abychom našli tu, která bude průchodná. S tím souhlasím.

Všechny děti také nevychováváme stejně a každému neměříme stejným metrem, ačkoli to rádi tvrdíme... ;-)

0 0
možnosti
T

Tobinka2.0

2. 11. 2011 16:25
druhá strana barikády

Ačkoliv je v Česku poměrně hodně školek, nedokážou zvládnout nápor dětí. Loni musely odmítnout téměř 40 tisíc přihlášených a i letos bude situace podobná. „Teď je ještě relativně klid, ale jakmile rozešleme rozhodnutí o přijetí, či nepřijetí dětí, tak to teprve začne. Budou mi volat rodiče a nabízet ledacos, jen abych jejich dítě přijala,“ cituje server Soňu Růžičkovou, ředitelku MŠ Sluníčko v Milovicích.

Aby své potomky dostali do školky, sahají mnozí rodiče k uplácení či citovému vydírání. Nabízejí finanční nebo materiální sponzorské dary, jen aby své odmítnuté dítě dostali do předškolního zařízení.

„Loni mi dokonce volal večer domů jeden zoufalý pán a do telefonu plakal, že když nepřijmu jejich dítě, tak manželka přijde o práci. A oni nebudou moct splácet hypotéku a budou muset prodat byt,“ vzpomíná pro lidovky.cz Růžičková, která se ovšem nenechá takovými metodami zlomit.

1 0
možnosti
T

Tobinka2.0

2. 11. 2011 16:26
Re: druhá strana barikády

Takže zoufalá matka přijde o práci a Romčata budou mít všechno zadarmo.

Bravo, státe!

1 0
možnosti
LP

Leland Palmer

2. 11. 2011 16:20
Tak navrhnete reseni

S clankem nesouhlasim, protoze, podle me,  ucelove demagogicky plete nekolik problemu dohoromady. Mozna to autor tak nemyslel, ale me z clanku vychazi, ze se snazil trefit do vlady a cikanskte mensiny. Vladu ted vynecham.

Jake teda mate reseni problemu s cikanskou mensinou? Neberu odpovedi typu: vystehovani (je to jen zbabele presunuti problemu jinam, ale ne jeho reseni) a genocidu (k tomu snad nemusim nic dodavat). Rad bych se docetl nejake dlouhodobe funkcni reseni a jak k nemu dospet (zvlast od vsech kritku jakekoli snahy o reseni problemu)

1 0
možnosti
T

Tobinka2.0

2. 11. 2011 16:28
Re: Tak navrhnete reseni

Řešením rozhodně není, házet klacky pod nohy zaměstnaným matkám, z nichž uděláte nezaměstnané, protože jim žádná školka nevezme dítě.

Když už něco, tak třeba nějaké přípravné třídy, ale ne zabírání už tak zoufale nedostatkových míst ve školkách.

1 0
možnosti
AK

Einstein

2. 11. 2011 14:45
Nový cestný zákon na SK

Od roku 2013 budú môcť cigáni na SK chodiť po prechodoch cez cestu aj na červenú. Od roku 2015 budú musieť.

3 0
možnosti
J

jimmy1980621

2. 11. 2011 10:01
jsem rom a nikdo mi nic neplatí

Jsem rom řádně platím daně a neočkávám, že mě stát bude dotovat. Manželka pracovala a odváděla také daně do doby než se nám narodil syn. Když se chtěla vrátil do práce po mateřské a začli jsme hledat školku pro syna tak jsme měli na výběr buď si vybrat soukromou, kterou by jsme neunesli s naším rodinným rozpočtem nebo školku, kterou zřizuje obec. Tam jsme, ale narazili. V tom lepším případě nám řekli, že mají plno a v tom horším, že romské děti neberou. A z pohledu majority toto není diskriminace, pouze selekce.

 

Tak se ptám jakým způsobem se my romové máme integrovat, když nám to majorita neumožní.

1 0
možnosti
MP

nezbedalokii

2. 11. 2011 10:42
Re: jsem rom a nikdo mi nic neplatí

Dobrý den, jsem autor blogu. Děkuji za příspěvek! Více takových rozumných spoluobčanů.

Když si všimnete, já v tom blogu hlavně odcuzuju nápad té vlády, která toto vymýšlí a podněcuje k větší zlobě jednoho na druhé...

To co popisujete se nelíbí ani mě, výběrem do školky, nebo školy mají být dovednosti a výchova dítěte - pokud tedy pracovníci ve školce řeknou, že dítě splňuje požadavky, mají si ho vzít, když mají volno a neselektovat dle rasy - s ítmto postupem nesouhlasím, ale to snad doufám nikdo.

0 0
možnosti
M

misa.vitvarova

1. 11. 2011 20:16
S autorem nesouhlasím

S Vaším článkem nesouhlasím. Naopak, integrovat romské děti tímto způsobem je pro společnost nanejvýš žádoucí. Předškolní vzdělání je skvělá příležitost, jak romské děti integrovat do většinové společnosti a docílit tak respektu na obou stranách. Vaše návrhy - stejný zákon pro všechny - odrážející formální spravedlnost nepřináší vůbec žádné řešení reálného stavu ve společnosti. Praxe s diskriminací afroameričanů v USA ukázala již v 60. a 70. letech, že řešení stejné zákony pro všechny nestačí. Jestliže se všichni chceme alespoň pokusit vytvořit společnost, kdy se všichni budou respektovat navzájem, je nutné sáhnout po určitých pozitivních opatřeních, jako např. umisťování romských dětí do školek, třeba i s určitými výhodami. Výsledek není možné chápat materiálně, naději na užitek bude mít celá společnost v podobě sociálního smíru. Nemluvě o tom, že dítě má právo na vzdělání.

2 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 11. 2011 20:45
Re: S autorem nesouhlasím

Kdybysme cikánum nefinancovali výrobu dětí, nebylo by jich tolik a nemuseli bychom se bát co se stane, když jim nezaplatíme za "sociální smír". Ať jdou k čertu, já jim o žádný smír nestojím. Když přijdou krást, mám taky mačetu.

7 0
možnosti
OH

Lanolin

1. 11. 2011 19:31
sháním přivýdělek

nevíte kde se dělá nábor pseudohumanistů do diskusí?

Někteří zde by mi snad mohli poradit, taková plamenná obhajoba je přeci možná jen ze dvou důvodů - za peníze, nebo z něčeho co by se asi slušně dalo nazvat naivitou, či nezkušeností.

0 0
možnosti
A

Antidukat

1. 11. 2011 11:19
Svoje dítě bych do takovéto školky nikdy nedal

Na to ho mám příliš rád.

1 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.