Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

assco

31. 7. 2012 8:24
ta suma bude myslim velmi presna.

A mozna jeste vetsi. Cely vas blog zacina a konci v podstate na jednom bode. Maly Rom pry neprojde testy a proto nemuz na zakladni skolu. Jakymi testy? Zadne se nedelaji a nedelali. Jedine co se dela je 3-5 minutove setkani s ucitelkou. Romsk deti obvykle nechosi do skolek. Mno myslim, ze posledni rocnik skolky tedy jakysi 0 pred skolu je dne povinny ve vetsine EVropy. Tak tedy. Maly Rom je po 3 minutah zarazen do zvlastni skoly a to je rozsudek na cely zivot bez moznosti odvolani.. A vy se jeste divite, ze jme za to kritizovani.. Tak si vy geniove predstavte jen na kratkou chvili, ze jste se narodili jako Rom. Jak maze v Cechcach dnes sance.... To zase bude kecu az prohraje Cr s Romy v Bruselu. A je temer jiste, zeprohraje.

0 0
možnosti
MP

nezbedalokii

31. 7. 2012 8:34
Re: ta suma bude myslim velmi presna.

A teĎ prosím tu Vaší myšlenku obraťte. Malý Rom bez předchozí školky nastupuje na základní školu - jaká je prosím nyní situace - děkuji.

0 0
možnosti
MV

marka40

31. 7. 2012 7:37
Přesně!

Já jsem ráda, že už mám děti dospělé, že chodily do školy ještě v době, kdy naše školství mělo zájem, aby se vzdělavatelné děti ve škole něco naučily. protože když to dnešní školství vidím, tak je mi z toho na nic, šikovné děti nikoho nezajímají, nikdo nemá zájem na tom, aby se vzdělávaly, je zájem jen na tom cpát peníze do těch, kteří o to ani nestojí. A to bez rozdílu "barvy pleti".

0 0
možnosti
J

jardahol

30. 7. 2012 23:32
diskriminace ???????

O zařazení a přeřazení žáků do základní školy praktické  rozhoduje ředitel školy, a to !!!!!!!!!!!!! se souhlasem zákonných zástupců !!!!!!!!!!

Tedy, když rodiče  nesouhlasí, tak děti nikdo  nemůže přeřadit. Ale ono je to jednodušší je nechat přeřadit než se s nimi doma učit nebo  si sehnat někoho na doučování.

4 0
možnosti
P

pěnice

30. 7. 2012 23:27
Už bychom se měli zmátořit

a v zájmu našich dětí nakopat ty rádoby humanisty. Protože místo vzdělání , budou naše děti nosit ze školy svrab a žloutenku, školy budou zdemolované, jak jsme byli svědky u jedné z nemocnic a děti budou napadány a okrádány. To chtějí naší politici ? Tak už si zvolme jiné, kteří budou na straně těch, kteří pracují , vzdělávají se a platí daně.

4 0
možnosti
MV

marka40

31. 7. 2012 7:41
Re: Už bychom se měli zmátořit

Dopadne to tak, že rodiče dětí, kteří budou chtít, aby se jejich dětem dostalo vzdělání, budou muset svoje dětí posílat do soukromých základních škol, které si samozřejmě budou platit, a z našich daní budou placeny školy státní, kkteré budou navštěvovat nevzdělavatelní.

1 0
možnosti
SB

dr toopee

30. 7. 2012 17:24
...mně jen tak připadlo...

Centrum pro práva Romů - to je klasický příklad affirmative action - chcete-li pozitivní (?!) diskriminace

založí někdo Centrum pro povinnosti Romů?  - samozřejmě že ne.. chcete pomoct? začněte pomáhat - to je jediná cesta, jak dosáhnout výsledků. žalobami se nic získat nedá - tedy snad, protože moje důvěra v (nejen) soudní instituce Evropské Uhnije je minimální.

1 0
možnosti
JF

Frollik

30. 7. 2012 15:19
Evropské centrum pro práva Romů nechce nic jiného

než zrušit všechny ty testy a zkoušky. První bych zrušil státní maturity. Následovat by měly indexy na VŠ. Každý si dojede do Plzně pro titul a nejen cikánům je vyhověno. Když budeme mít 100% vysokoškoláků musíme se přece mít dobře? ;-D

3 0
možnosti
MP

nezbedalokii

30. 7. 2012 15:32
Re: Evropské centrum pro práva Romů nechce nic jiného

Právě..já si neumím představit, že by najednou nebyly zvláštní třídy, ale všechny děti se šoupnou do stejných tříd..ten šok pro ty pomalejší děcka, ten šok pro učitele..

1 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

30. 7. 2012 14:59
Podle mě je to začátek soukromých základních škol.

Ukažte mi zodpovědného rodiče, který dá své dítě do třídy, kam chodí cikáni? Pokud chce pro ně alespoň standardní vzdělání, musí najít jinou školu. A máme tu dobrý kšeft.

3 0
možnosti
MP

nezbedalokii

30. 7. 2012 15:31
Re: Podle mě je to začátek soukromých základních škol.

moment, teď tomu nerozumím...soukromou školu pro čí děti?

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 7. 2012 14:28
Než vysloví takovou kravinu, snad ...

.. by se měli zeptat učitelů, kteří v takových oblastech učí. Stačí mít jen dva tři problémové žáky ve třídě a vyučování probíhá s velkými problémy. Jestliže v rámci integrace přizpůsobíte výuku těm, co nestíhají, nebo stíhat nechtějí, těm kteří se do školy přijdouz podívat jen občas a nic s nimi nesvedete, pak logicky diskriminujete zbývajících dvacet či více žáků. Ti musí čekat a poslouchat to co už dávno znají. Otravují se a ztrácejí o výuku zájem. Celý pitomý návrh o "integraci" vlastně vrací školy nějakých nazpátek do doby, kdy fungovaly jednotřídky a žáci od první to páté třídy se učili dohromady v jedné třídě a věnoval se jim jeden učitel.

Mluvil jsem s několika učiteli a ti našli způsob, jak to obejít - prostě nechají prolézt i největší zoufalce a mají pokoj - oni i ostatní děti. Přimhouří oči nad absencemi. Ze školy pak vycházejí děti, kteří neumějí pořádně číst, psát a jejich znalosti by normálně nestačily ani na druhou třídu.

3 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

30. 7. 2012 14:31
Re: Než vysloví takovou kravinu, snad ...

to ale musí být domluveni, protože třídní se mění minimálně při přechodu z nižšího na vyšší stupeň, odborní učitelé ještě častěji.

0 0
možnosti
RH

Kruton

30. 7. 2012 13:52
a spočítal někdo

kolik biliónů získává tento stát tím, že majoritní populace se vzdělává, pracuje a podniká a nezačíná svou kariéru závěsem do sociální sítě?

1 0
možnosti
MB

buxus

30. 7. 2012 14:46
Re: a spočítal někdo

Tyhlety počty - resp. odhady přínosů přes palec - snad mohou uspokojit státní či bruselské úředníky, kteří rozdělují dotace na různé projekty a nepídí se po výsledcích.

Vzpomínám si, jak jak jsem kdysi se zájmem četl před Mistrovstvím světa v severském lyžování 2009, jaká to bude ekonomická boimba, jak to celému regionu prospěje - jak to dopadlo, víme všichni. 

0 0
možnosti
P

petr____22

30. 7. 2012 13:27
Jediny zpusob

Je jediny zpusob, jak neco ziskat pro stat: vedle mist kde se vyplaci davky postavit STATNI HERNY, Naprostou vetsinu vsech davek se podari prvni den vybrat zpet ;-D

13 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

30. 7. 2012 13:29
Re: Jediny zpusob

dobrá myšlenka ...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.