Martin Pipek

Cikáni neexistují! Kdo je viděl, šíří dezinformace

13. 02. 2015 11:16:48
V rámci pravidelné mediální masáží o tom, že cikán je oběť rasistické většiny, nám vzniknul další článek, který to potvrzuje. Autorka článku, která jistě dnes a denně potkává cikány a žije s nimi na patře v jednom domě, se nám rozhodla popsat a ukázat, jak zase ubližujeme chudinkám našim.

V tom článku jsou cikáni popsáni tak, že snad ani neexistují a kdo tvrdí opak, lže. Pojďme se podívat na otázky, které autorka vyzdvihla jako nejzajímavější:

Hlučné chování mladíků v autobuse vadí 64% respondentů. Když se k tomu přidá, že to jsou cikáni (takže existují aspoň v autobuse), tak se procento zvedne na 77%. Co z toho plyne dle novinářky? Že ubližujeme cikánům, když jde o stejnou situaci.

- Co z toho plyne dle mě? Osobní zkušenost z MHD, kde když jsou hluční cikáni, je můj běžný slovník obohacen o nové slova typu ****, ****, **, *****,***** a ještě *****. Navíc když je vyzvu k utišení, tak větší šance toho, že od jedné skupiny dostanu přes tu svou bílou tlamu, se kloní k cikánům.

Ženě, která se po telefonu představí jako Anna Veselá, by pronajalo byt 69% lidí. Erika Demeterovou by ubytovalo jen 31%. Co z toho plyne dle novinářky? Opět diskriminujeme cikány.

- Co z toho plyne dle mě? Že ti, co nechtějí cikánku ubytovat, znají fotky bytů a sídlišť po nájezdu cikánských rodin. Že vědí, jak moc "stoupne" cena domu či bytu, když se d okolí sestěhuje toto etnikum.

Závěrem mě dorazila informace, že ti, co mají s cikány osobní zkušenost, nehodnotí tuto skupinku obyvatel tak negativně. Proboha kde se koho ptali??? Jen já mám v okolí nejméně 20 známých, kteří v městě vyrůstali na podobné lokaci jako já a mají s cikány takové osobní zkušenosti, že to několikrát řešila PČR.

Ale dle nových výzkumů a dle podobných novinářských článků lžeme. Vlastně tyto příběhy jsou smyšlené a možná se staly i naopak, že to my jsme celou dobu šikanovali toto etnikum. Podobné články se nám snaží vnutit to, že cikáni jsou velice pracující, jejich byty jsou jako ze škatulky, vzdělanost přesahuje běžné limity geniality a trestná činnost je pro ně hanebné slovo a netuší, co to je.

Milí novináři, zkuste si manipulovat s nějakým tématem, o kterém většina lidí nic neví, pak možná budete slavit úspěch. Ale cikáni jsou cikáni a realitu jejich chování nezměníte žádným článkem!

Autor: Martin Pipek | karma: 43.22 | přečteno: 3812 ×
Poslední články autora