Můj praděda se z Cikánské problematiky v hrobě obrací!

500 let je tu máme. Miliardy korun na nich ročně tratíme. Miliardy dáváme do společností, které je mají začlenit. Tisíce napadení, desetitisíce krádeží. Příspěvky na bydlení, na jídlo, na děti, na všechno...A když jim něco z toho vyčtete, jste rasista. Dožít se toho můj praděda, to by si vláda vyslechla. Škoda, že tací už nejsou mezi námi.

     Romové to jsou již od poloviny 15. století a od té doby by se měli chtít začlenit. Jelikož toto není jejich rodná země a nikdo je sem nezval, od začátku jsou tu jako hosté a jako tací, by se měli chovat a přizpůsobit se panu domácímu. No, jaká je realita víme všichni.

     Praděda měl menší dům, pole, drůbež a další zvířata, která byla v té době na vsi běžná. Vstával v 5 ráno a šel pracovat, do postele se vracel kolem deváté večer, stejně jako jeho synové. Vše co měl, si vydřel a nevydržel nepracovat. Slušnost, poctivost a pracnost - to byly jeho přednosti.

     Jednou se do vsi dostala romská rodina (přibližně 20 členů). Tábor rozložili na sousedově poli, rozdělali oheň, ze země si sebrali brambory a dali se do jídla. Inu brambora nic moc, tak si zašli za dědem pro slepice. Když pochopili, že přes zeď a zámky se nedostanou, šli oficiální cestou přes dědu. Přišel dotaz na slepice a odpověď dědy, že jestli si to odpracují, tak ji samozřejmě dostanou. Místo slušného poděkování, přišla výmluva na choré nohy, ruce a další a zavolali si posilu a chtěli na to jít násilím. To se již ale dívali na děda a jeho krásnou loveckou pušku. Děda musel být velice dobrý lékař, jelikož všechny popisované nemoci rázem zmizely a cikáni utekli do pole. Sebrali co nejvíce brambor a jeli pryč s tím, že naši rodinu prokleli na 100 generací.

     Jak by asi obstál můj děda v dnešním světě, kde některé zákony musel psát člověk po kompletní lobotomii? Jak by se tvářil na to, že by nedobrovolně ze své tvrdě vydělané mzdy živil tyto vyžírky? Jak by se mu líbilo, že on splácí hypotéku 30 let a musí po celou tu dobu pracovat, jinak mu ten dům seberou, ale cikáni dostávají na ubytování peníze? Co by řekl na to, že hnát zlodějské zmetky ze svého pozemku by ho mohlo dostat před soud? A jak by se tvářil na to, že jeho rodina pracuje minimálně 8 hodin denně, aby měla na jídlo, ale ta samá rodina, jen cikánská, to samé jídlo dostane z peněz z našich výplat?

     Dědo, buď rád, že jsi žil v době, kdy jsi mohl zmetka vyhnat s flintou v ruce, a ostatní tě poplácali po ramenou, že jsi dobře udělal, protože v dnešní době by tě jakýkoliv aktivista zažaloval a šel by si sedět. Ano, takto naše civilizace pokročila. Dnes se nemá dobře ten, kdo pracuje a dodržuje zákony. Dnes se mají dobře svině…

      … ale neboj, dědo, já radši budu pracovat a budu třeba za blbce, ale nikdy se nestanu sviní a vyžírkou.

 

Autor: Martin Pipek | pondělí 6.5.2013 13:31 | karma článku: 43,79 | přečteno: 4240x
  • Další články autora
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.